Päivitykset

4.4.2019
Kasvattajat
Pentuvälitys


20.9.2019
Pentueita suunnitteilla
Pentuvälitys

9.2.2019
Pentuvälitys,
Sijoituskotia Etsitään,
Siitosurokset

19.1.2019
Koko sivuston sisältö tarkastettu ja päivitetty.

29.10.2018
Pentulista
Aikuisia etsii kotia
Siitosurokset

27.7.2018
Pentulista
Kasvattajalista

Yhteistyössä 2019:

Suomen Kissaliitto

Movet

Orimail jutut ja kuvat voi lähettää osoitteeseen pike@pikekokkonen.com

Sivuston ylläpito:
Leena Varinen
leena@jalecats.net

BALINEESI (BAL)

Balineesi on siamilaisen puolipitkakarvainen muutos joka sai alkunsa Yhdysvalloissa vuosisadan alussa. Ensirekisteröinti balineesista tehtiin vuonna 1928 ja nimeksi tuli balineesi. Eurooppaan balineesit tulivat vasta 1970-luvulla ja ne saivat sertifikaattioikeudet Fifes:tä vuonna 1983. Suomen ensimmäinen balineesi on Ruotsin tuonti vuodelta 1987 jonka jälkeen Suomessa on tätä rotua kasvatettu.

Balineesin ulkonäkö vastaa siamilaista kaikessa muussa paitsi turkin mitassa.  Balineesin siis tulee olla siamilaisen mukaisesti siro, pitkänmallinen elegantti kissa jolla on hoikka vartalo, jalat ja häntä. Pää on pitkä, kapeneva kiilamainen jossa on suora profiili ja suurehkot korvat. Silmien muoto on mantelimainen ja vino sekä ne ovat kirkkaan siniset.

Turkissa balineesilla on samoin kuin siamilaisella naamioväritys joka tarkoittaa sitä että kasvot, korvat, käpälät sekä häntä on tummat,vartalo samansävyinen mutta vaalea. Värejä balineeseissa löytyy useita, klassiset naamiovärit ovat kuitenkin: ruskea-, sini-, suklaa - ja lilanaamio. Balineesi voi olla myös kaneli, beige, kilpikonna, punainen, creme tai valkoinen. Naamiossa voi olla myös tabbykuviointi.  Balineesin turkin tulisi olla puolipitkä, silkkinen ja hyvin vartalonmyötäinen. Pisintä turkki on itämaisen pitkäkarvan tavoin kaulurissa, hännässä ja ”pöksyissä”. Turkki on helppohoitoinen eikä vaadi omistajaltaan erikoisuuksia.

Balineesin luonne on samoin kuin muiden siamilaisten ja itämaisten tavoin sosiaalinen ja vilkas. Ne osallistuvat mielellään perheen eloon ja touhuavat kodinaskareissa mukana. 

1.1.2016 lähtien aiemmin seychellien lyhyt- ja pitkäkarvoina tunnetut rodut (SYS, SYL) rekisteröidään ja arvostellaan näyttelyissä siamilaisina tai balineeseina valkoisella (BAL/SIA 01, 02, 03) ja ainoa hyväksytty kuvio näillä kissoilla on 21. Aiemmin SYS/SYL rotuun rekisteröidyt ja siinä rodussa näyttelytetyt kissat säilyttävät saavutetut tulokset ja ne muutetaan automaattisesti BAL/ SIA rotuun

violet_bala.jpg
Purrmatix Violet-of-Noxx
Sininaamio balineesi BAL a
Omistaja Nina-Maria Tigersted